Friday, June 14, 2013

SeMoGa DiA SeLaMaT

Assalamualaikum...salam Jumaat penuh rahmat..
malam tadi aku terima call dari si dia..
pukul 12 lebih macam tu...
dia cakap "esok abang tak dapat call...abang masuk hutan 1 malam"
hhhhmmmmm....tak tau apa nak cakap.
Aku cuma nasihatkan supaya dia berhati-hati dan semoga semuanya selamat
lepas letak phone..aku tak boleh lelap..
aku pikir dalam hutan banyak dot dot dot!
simpang malaikat!!!

Macam2 yang aku bayangkan...
dari yang bergayut sampai yg pakai dress putih....
kesian dia....
tak dapat nak tolong! kalau aku yang kena..confirm aku buat2 pengsan sebelum bergerak ke hutan tu.
Selamat aku pompuan...hahahah!
Takde yg selamat kalau dah masuk kem macam tu...kesian lah kat pompuan2 yg dalam kem tu...
tak dapek nak nolong yo.

Dari jauh ku panjatkan doa..semoga hijab matamu tertutup dari melihat sesuatu yang bisa mengugurkan jiwa...sesungguhnya aku kalau dengar bunyik tikus berlari atas ceiling pun dah ingat mcm2...inikan pulak terpaksa duduk di dalam hutan semalaman...yg waktu malamnya hitam pekat likat tanpa cahaya.

Lindungi dia untukku Ya Allah!

Amin.

2 comments:

duniafana said...

saya doakan ya kak

ammi said...

terima kasih..semoga semuanya selamat

Popular Posts