Friday, July 25, 2014

Salam Aidilfitri 2014

Semoga perjalanan kawan-kawan semua selamat
kami tak balik kampung lah kot (Negeri Sembilan)
Sebab my suami Am kerja...cuti dia start Jumaat depan sahaja by then saya pulak dah start kerja.
Kemudian la pikir balik atau tak
Takde perasaan...
biasa-biasa saja..saya dah biasa dengan kehidupan macam ni...
InsyaAllah raya tahun depan baru Am boleh cuti raya pertama mungkin.
Tapi disebabkan dia kerja malam raya..so pagi raya baru dia balik rumah.
Tahun ni macam nak ajak Am pegi bawak kami solat raya di Masjid Sultan Salahuddin
saya tak solat raya, jaga Hamzah mungkin

Untuk semua yang pulang ke kampung halaman...
berhati-hati di jalan raya..
semoga selamat sampai!
Ampun maaf di pinta andai ada terkasar bahasa
saya orangnya agak tidak bersopan santun sangat...suka langgar itu dan ini.
Mohon maaf yer semua kawan-kawan yang membaca.

Salam Aidilfitri

Thursday, July 24, 2014

Ekspedisi Shopping Raya ....

Semalam....
kami suami isteri gagah perkasa bercuti konon nak penuhkan wishlist shopping raya anak2 dan sekeluarga...
anak2 tak beli kekasut lagi....
bapak anak satu mende pun takde beli lagi kecuali sepasang baju melayu...
mak anak konon2 nak carik lah selipar yang agak2 berseri sikit ....
namun....
dari pukul 12 tgh hari aku keluar sampai malam balik cuma dapat kasut anak2 sorang sepasang...
ko bayangkan....apalah yang kami buat beli kasut 3 pasang ajer ambik masa 8 jam....???
Taubat aku dah....lepas ni tak nak dah bawak bebudak ni gi shooping bulan puasa.

Mula2 bawak ayah aku belikan ayah baju kurta kat Anggerik Mall...
kat Shah Alam ni kalau nak masuk sana sini dah sesak benor tapi kat sini aman damai dan tenang jeeerrr...
yang buat tak tenang..si Hamzah asik mintak nak beli mainan...selagi tak dapat dia dok bergayut kat kaki aku sambil menangis.Lepas ayah aku beli terus balik rumah semula hantar ayah balik sebab kami nak buat ekspedisi membeli keperluan raya yang aku sebut kat atas tu, kami pegi OU jer.
Pekak dengar Hamzah nangis nak mainan..aku belikan transformer murahan kat kedai india depan rumah..senyap la seketika sehingga tayar kereta tu tercabut pulak...dasar!!

Dah la malas nak cerita...aku penat teramat sangat ...terutama dengan perangai Hamzah..dah dapat mainan memasing melapar pulak...dasar tak puasa

My boys nak kasut transformers dan berlampu..aduhai kerasukan apekah??

Umar dapat yang ini

Lampu depan tu menyala kalau berjalan.

Si Hamzah punyer kasut aku tak ingat dah rupa cemana..beli kat Jusco jer...asal berlampu sudah...lepas bayor terus nak pakai..takde peraturan betul la budak ni..tensi sangat aku ngan dia..gasak ler.
Umat masih boleh di bawak berbincang...labih sweet lepas aku bayar dia terus cakap "time kasih mama".
Si kakak nak kasut bertumit bagai..itu lagi sorang..aku layan jer malas dengar merengek-rengek ni..dia beli kasut jenis wedges..maklum dah nak anak dara haruslah melaram...jangan tak habis pakai sudah.

Lastly...si bapa tak dapat apa2 pun selain penat...aku pun...haruslah dapat penat sahaja.
Semalam aku dah tertengok satu cincin kat Habib Jewel...fullaaammmakkkkk....tak tido malam beb!!
Mesti grab satu...takde selipar raya pun aku tak kisah..al kisah masa aku nak tengok si Hamzah start buat perangai balik...ko tau dia tarik2 kaki aku ...terkangkang-kangkang aku kat kedai tu dah macam haper jer....Ya Allah....malu aku terus blah dari kedai tu sambil cakap nanti hari Sabtu akak datang balik..kehkehkeh!

Till then....enjoy your saki baki Ramadhan guys.





Popular Posts