Wednesday, June 8, 2016

Diary Ramadhan Umar Zidan

Tahun ni genap umur Umar Zidan 7 tahun..
kejap sangat masa berlalu..anak kesayangan saya dah 7 tahun pun usianya.

Tahun ni mula la dia belajar puasa, walau hari pertama cuma mampu tahan makan..dia dah minum air pukul 3 petang.

Masuk hari ke-2..dia tahan makan macam biasa..tapi dah curi2 minum air pukul 530 petang. Bukan sebab haus..tapi tak tahan godaan,

Hehehe..takpe la..lama-lama mesti okey la tu..sebab hari biasa pun dia jenis tak makan pun.Bila berbuka tu..dia punya makan..MasyaAllah seronok tengok...sementara cuti sekolah ni senang sikit nak train.



Jalan-Jalan - SSF Klang Parade


Okey, kali ni nak kongsi gambar masa aku jalan2 cuci mata kat SSF Klang Parade. Misi nak cari wing chair kononnya..tapi belek2 40-50 kali akhirnya tak beli pun...teringin nak cermin macam yang bawah ni tapi takde stok dah..tinggal display. Malas la...masa tu takde mood nak beli benornya.


Yang ini cantik RM899/unit


Yang ini discount baik punye RM699/unit je. Mula rasa nak beli sangat sekali...nampak macam besor sangat la pulak.


Cermin cantik..harga pun cantik. Tunggu member birthday discount la..dapat 50%..bilanya birthday aku lagi?? Thn depan ler jawabnya



Ini best tapi mahal gak RM599 tak silap




Ituje la nak kongsi...enjoy!

Furniture Mall - Maju Home Concept


Assalamualaikum,

Last Sunday, aku jalan-jalan ke Maju Home Concept cawangan yang baru di buka kat Citta Mall. Aku bukan reti sangat nak ke sini tapi adik aku biasa ke sini..so senang lah aku nak pegi..tau jalan lagipun dengan budak-budak je. Aku insist nak pegi sini jugak sebab ada Opening Sale, masa aku pegi tu last day sale..so jalan2 la sambil dapat la jugak 2-3 barang.







Aku teringin nak beli cermin hiasan macam ni tapi...mmg mahal sungguh harganya.Sampai hampir ribuan ringgit jugak. Errrmmm tak la kot...kalau bawah 400 boleh consider lagi.

Comel arm chair biru ni..berkenan tapi kat rumah bakal ada sofa biru jugak...dan plain jugak.So tengok je la. 



Jeng-jeng....




Meja ni cantik ..harga after less 532 kot..sebab utk barang yang takde Opening Sale promotion dapat 10%+10% discount.



Yang ini...aku ambik 2 bijik...stool apa ntah namanya.. 320/unit




Comel kan stool ni...huhuh..teringin..Tapi banyak sangat teringinnya bengkrap kang.

Okey..nanti barang dah sampai rumah aku update lagi.

Salam Ramadhan Kareem

Assalamualaikum..

Lama sungguh tak tulis kat sini..rata-rata ramai dah yang dah tak menulis di ruang blog kecuali kepada perkara-perkara yangb oleh di buat rujukan.

Salam Ramadhan untuk semua yang masih sudi kelebek blog orang...
kalau baca ucapan ini khas untuk anda semua.

Kejap lagi nak update cerita kedai perabot.

Jumpa lagi.


Thursday, March 3, 2016

Fella Design Warehouse Sale !




Salam all...
nak cerita pasal Fella warehouse sale yang tengah berlansung dan nak habis dah pun hujung minggu ni.Aku dah pegi masa 1st day tapi macam biasa tengok2 dulu. Aku berkenan sebuah sofa tu je, tapi buat masa ni macam terketar tangan nak membeli maka pendam dulu hasrat hati tu.




Gambar bawah ni aku snap 10 hari sebelum warehouse sale, harga adalah slightly 10% lebih murah daripada harga sale tertera.




 Aku minat yang bawah ni..masa aku pegi sebelum warehouse sale tu harga dia 1699, masa warehouse sale 1499..murah la jugak.This one is very sturdy, sesuai la dengan 






Sofa ni aku hajat nak beli...dah siap kira-kira..tapi macam biasa..tak jadi.

Kedai Lampu Murah - Puchong!


Okey, kalau search kedai lampu murah Puchong semua orang mesti jumpa ramai orang dok tulis dalam blog memasing, aku pun cari maklumat google blog orang jugak.

Aku dah pegi situ  mungkin 4 kali agakya, beli la..tukar barang la, tambah barang lagi la..semedang tak cukup. So far aku rasa murah la kot, sebab sebelum ni aku takde survey kedai lain sebab mengikut sejarah hidup aku ni hampir tak pernah membeli lampu benornya.hihi...









Patut ada banyak gambar lagi dalam henpon aku nih..tapi ini jer yang tinggal.
Nanti kalau ada gambar lagi aku tepek.

Oh ye...aku beli kipas KDK bilah saiz 48"cuma RM162 tak silap..mahal ke murah? macam mahal..lantak ler..tak pernah beli kipas pon seumur hidup.



Popular Posts