Thursday, December 18, 2014

Dolce Gusto Melody III

Okeh..lama tak tulis tetiba nak meroyan gadget dapur.

Lama dah aku ngidam mesin kopi Dolce Gusto - Melody 3 ni...

harga kat Malaysia RM699...huuiii mahal bebenor memang sampai tua la baru cukup duit aku kalau gitu.Tapi kat UK nun di sanun ada sale..tgh discount...harganya almost 50% lebih murah dari harga kat Malaysia ni. Aku apalagi...siap2 duit deposit nanti hujung bulan 3 baru dapat stok..jadiklah..

Sementara tu eloklah aku stock up coffee pods dia dulu..ada lebih daripada 30 perisa untuk dicuba.
aku dah senarai pendekkan perisa yang aku nak dan bajet sebulan aku nak beli 2 jenis.
So dalam bulan 3 aku dah ada 6 jenis perisa coffee ni..hahah!



yeaayyy new gadget untuk dapur aku. Boleh la mengkopi bila2 masa.




Tuesday, November 25, 2014

Manukan Island / Pulau Manukan Sabah

Apa yang menarik sangat kat pulau Manukan tu?
ntah aku pun tak pasti..
pegi dan tengok sendiri
Naik bot kat Jasselton Point Jetty
Aku memang tak banyak masa nak rikki...ambik jer nath kat kaunter mana
1 pulau (Manukan) 5 beranak RM115 dengan 4 jaket mandi dan 2 snorkel mask.
Orang kata mahal...sebab masa kat Manukan aku jumpa satu family ni dia dapat 2 trip pulau cuma RM25 seorang,
okey dah terbeli nak cakap apa...balun jer!






Dia punye view, superb aku cakap! Maklum aku rasa selain kat Pulau Beras Basah kat Langkawi yang pernah aku pegi ini adalah lebih cantik!
Lagi best dapat bawak anak2 sekali, melepak 4 jam kat situ..aku ni kan suka lepak pantai tapi tak suka mandi sebab nanti badan melekit..tapi bila kat sini..
dah la tak bawak baju spare..aku mandi jer ngko! 
dah basah lencun sampai tudung aku naik la ke darat semula..keringkan baju sambil layar internet.
lepas tu aku mandi balik...2,3 kali macam tu..wakakak..laki aku cakap "senang hidup mak ngko"
senang lah bang..kang dapat bini cerewet abang yang tak senang hidup!

Sebuah cerita kenangan yang paling menyedihkan masa perjalanan nak balik ke jetty..Topi Umar Zidan telah diterbangkan angin kuat masa naik bot laju...melalak-lalak anak jantan aku tu...
maklum topi tu aku beli sejak umur dia 8 bulan..
aku pun sedih jugak...apetah lagi anak aku..
habih nak buat cemana??aku baru nak toleh  kat dia cakap.."Umar bukak topi"...topi tu dah terebang!
Tak pe lah Umar...

Until next entry!



Popular Posts