Monday, March 2, 2015

Best Jugak Melaka rupanya ...

Salam....
lama memendam malas nak mengarang..cerita minggu lepas...short trip ke Melaka Bandar Bersejarah, aku mengikut cik Abang yang nak jumpa-jumpaan dengan kawan lama sekolah dia ..maka Sabtu petang kami ke Melaka...lepas tu kami sesat barat dengan titik perjumpaan dgn kawan2 dia tu makanya aku bawak je la anak2 aku jenjalan dulu.

Seumur hidup aku..aku tak pernah lagi sampai depan muka pintu kota A'famosa...maka detik bersejarah tu pahatkan bersama anak2 pada 28/2/2015..waaaa sejarah sangat..kali pertama jugak aku naik beca ngan anak2..kami 5 beranak naik 2 beca that cost me RM30 untuk sehala/2 beca.
Paling kelakar...anak jantan semua nak naik beca ngan aku...habis si debab 2 orang tu (Pica & Papanya) bersempit2 naik beca bersama, kesian tukang kayuh beca tu..dh la kakak ..nasib ko la kak!haha..



Gaya Umar bergambar terkini...ala-ala Bangla di perantauan


Me in makcik2 looks.sedey nokks!




Yang ini asam pedas yang sedap la jugak untuk tekak aku....nama kedai ni Restoran Asam Pedas Selera Kampung....tak percaya korang boleh cuba, ini alamat mereka.

Address
  • G2 JLN PM3 PLAZA MAHKOTA SQUAER 75000 BANDAR HILIR MELAKA
  • 75000 Melaka
Phone019-259 1899

Tokey kedai ni baik hati orangnya...bill aku kena hari tu RM36.10 tapi dia bagi RM35.00 je, takde lah banyak mana tapi cukup buat aku ingatkan kebaikannya...Alhamdulillah.

Till then...semoga ada rezeki lagi boleh bawak anak2 jalan2 walau dekat2 sahaja.

Thursday, February 5, 2015

Deko Bilik - Final - Malas Pun Datang !!

Hahaha..
tajuk entry...aku dah tahap malas nak mengarang ni, kerja deko dah berhenti sebab takde masa nak pegi shopping (ada kena mengena ke?)
Setakat cat dinding memang lama dah siap cuma part nak letak stripe2 la bagai tu tak siap lagi. aku dah malas..balik keje pikir nak tido je.


Ini haaa stripe2 tu...dah siap tape segala cuma tak siap cat lagi satu warna..warna pink dah cat, lagi satu warna tak terpikir lagi nak warna apa?

Cerita cat ni aku dah tulis kat entry sebelum ini..kalau rajin semak ler. Aku guna Nippon Vinilex Easywash 1Liter sahaja untuk 2 dinding.



Inilah pinknya...pinknya diinding bilik aku..tapi aku suka, BOLD gitu bila padankan dengan katil hitam besi aku..ooohhh okey lampu tu aku baru beli..beli kat KK Homes, 50 hengget jer..plastik pun tak bukak lagi..lepas tu tidor bangun tidor bangun selebihnya tak siap mende pun...okey sebelum Mac aku mesti siapkan dinding stipe aku tu dan nak beli side table yang cantik sikit, hat yang itu aku sauk anak aku punye, janji ada katanya.

Popular Posts