Thursday, March 3, 2016

Fella Design Warehouse Sale !




Salam all...
nak cerita pasal Fella warehouse sale yang tengah berlansung dan nak habis dah pun hujung minggu ni.Aku dah pegi masa 1st day tapi macam biasa tengok2 dulu. Aku berkenan sebuah sofa tu je, tapi buat masa ni macam terketar tangan nak membeli maka pendam dulu hasrat hati tu.




Gambar bawah ni aku snap 10 hari sebelum warehouse sale, harga adalah slightly 10% lebih murah daripada harga sale tertera.




 Aku minat yang bawah ni..masa aku pegi sebelum warehouse sale tu harga dia 1699, masa warehouse sale 1499..murah la jugak.This one is very sturdy, sesuai la dengan 






Sofa ni aku hajat nak beli...dah siap kira-kira..tapi macam biasa..tak jadi.

Kedai Lampu Murah - Puchong!


Okey, kalau search kedai lampu murah Puchong semua orang mesti jumpa ramai orang dok tulis dalam blog memasing, aku pun cari maklumat google blog orang jugak.

Aku dah pegi situ  mungkin 4 kali agakya, beli la..tukar barang la, tambah barang lagi la..semedang tak cukup. So far aku rasa murah la kot, sebab sebelum ni aku takde survey kedai lain sebab mengikut sejarah hidup aku ni hampir tak pernah membeli lampu benornya.hihi...









Patut ada banyak gambar lagi dalam henpon aku nih..tapi ini jer yang tinggal.
Nanti kalau ada gambar lagi aku tepek.

Oh ye...aku beli kipas KDK bilah saiz 48"cuma RM162 tak silap..mahal ke murah? macam mahal..lantak ler..tak pernah beli kipas pon seumur hidup.



Tuesday, February 23, 2016

Beli Tiles Murah - Niro Granite Shah Alam


Hari ni nak cerita kisah aku beli tiles murah kat warehouse Niro Granite, kilangnya ada kat Seksyen 15 Shah Alam ni, dekat sangat ngan rumah aku, maka nak berbelas kali jugak aku ngulang ke sini.

Kalau nak tahu mereka ada clearance section di mana harga jualan serendah RM20/kotak atau lagi murah aku dapat cuma RM1 sekeping untuk tiles saiz 1x2. Sangat murah, pak indon tampal tiles rumah aku pun hampir tak percaya.

See...jadilah seperti saya..cari barang dengan harga yang murah sahaja!





 Yang ini tak murah..ini dalam showroom punye, saja tengok, aku suka tapi mahal weh..satu bentuk hexagon tu nak 30 ringgit lebih. Gullp!


 Ini untuk letak dalam bilik air atau atas kabinet dapur, ini pun mahal..ada yang sampai RM50 lebih sekeping, tapi masa pegi tu ada diskaun 30%.
Aku tak beli jugak...aku beli yang lain.


Yang atas ni cantik gak...konon aku nak letak kat lantai bilik air, tapi tak beli jugak. Haha...pergi kedai berpuluh kali, tapi tak beli jugak.

Nanti aku kongsi apa yang aku dah beli.



Extend Dapur - Renovation Phase II


Fasa pertama sudah berlalu...

ini masuk Fasa ke-2...dapur lama masih belum di robohkan..mereka start pasang rangka untuk buat atap konkrit tu. Masa diambil sejak hari pertama untuk sampai proses ni adalah 5 hari. Lepas buat atap konkrit, tunggu 4 hari untuk atap tu betul2 kukuh baru bukak papan kayu alasnya semua.









Gambar ni bila lepas alas kayu sudah di buka, ambik masa 4 hari ke 3 hari, tak ingat.

Okey nanti sambung lagi.

Popular Posts