Monday, January 25, 2010

SaYa SeMaKiN BoSaN !!

agegegegege!!
apalah tajuk di hari senin begini?? hhmmm yang pasti saya semakin malas dan boring nak mengupdate blog.Ada jugak cerita dan gambar yang di snap...tapi mak aiiiii!! malas nyer nak cocok camera ke cable.

Aktiviti baru di rumah...mengemas rumah sesambil internet..hari tu konon2 cuti internet..sekali hari Sabtu my astok dah kena stroke...so tiada apa gamabr yang keluar di kaca TV. Sebab dan akibat kerana tak bayar bill..ini kerje Incik Hamdan lah ni...kerja dia yang menjadi kerja haku untuk remind dia setiap kali dah kena potong..kakakaka...2x5...5x2!!

So, takde buat apa...nak bawak antenna turun ke bawah pun maleh..sebab nanti nak kena bawak naik atas balik...kami rela tak payah nonton TV..Tapi ada baiknya tau..kami dapat luangkan masa bersama..sangat bermakna sebab kami cuma habiskan masa berbual2. KAlau sebelum ni kami memang tetap berbual..tapi tak memberi perhatian 100%. Rasanya sangat lain tau..cubalah you all buat 1 hari, kalau tak percaya..ianya berbaloi untuk nilai kekeluargaan! Kalau tak buat kita tak percaya..bila dah buat..hhmmm..rasanya astro tak dapat beli nilai kekeluargaan yang telah kami nikmati tanpa astro.

Jadi..iklan astro yang dulu tu..ingat tak..mak ayah di kampung kebosanan bila anak2 tiada di rumah..maka anak2 belikan astro untuk mak ayah tonton. Tapi hakikatnya..kita sebagai ibu bapa, astro takkan dapat menggantikan kebosanan kita tanpa anak2 di sisi, begitu perasaan kita..maka begitulah jugak perasaan ibu bapa kita.Yaaa betulll !!! (ini kes tak bayor bill nih..tu sebab gini statementnya)

HHmmm..bila mood nak upload gambar kembali..nanti saya uploa yer..
DAaaaaa!!

1 comment:

eynda said...

Pernah jadi astro takde kat rumah beberapa hari...tu ok lagi...boleh gak tengok dvd tapi boleh giler gak kalau tengok dvd non-stop hihi....kalau tv yg rosak baru haru....malam2 semua jadi buntu...lepak aje depan tv rosak tu sampai rasa ngantuk hehe...nasib baik ada pc gak tapi takkan kita je layan pc syok2...hubby & anak2 kebosanan kan..so biar la sama2 bosan :-p

Popular Posts