Tuesday, November 10, 2009

aNy IdEa ??

Macam mana saya nak pastikan barangan yang di post dari luar negara selamat sampai ke tangan saya????
tanpa menjadi mangsa kecurian di pejabat post atau di pejabat kastam Malaysia ni???
aNYONE WITH BRILLIANT IDEA????

4 comments:

-iLLa- said...

mintk segala no tracking number bagai...

dr sana guna pos apa,yg penting tracking number tuhh..
pastikan brg yg smpi ke msia tuh akan sampai ke POS MSIA / KASTAM..

pastu bole laa kita call POS MSIA / KASTAM tanya status brg tuhh..

hanya dgn TRACKING NUMBER TUH SAJA BRG KITER DPT DETECT BERADA D MANA SKG..

aNa SuZaNa said...

aku tak tau la..sbb dulu masa aku join kuiz kat tv3, aku menang tmpt pertama..hadiah jam tgn Roscani dgn CD2 lagu..

yg pasti jam tu hilang..yg dpt cuma CD ye..huhuhu..tanya posmen dia ckp tak tau..sbb smpul surat tu mmg dah koyak..cisss...

ammi said...

ILA - part dari OS kalau ada tracking no mahal ya rabbi..baik haku beli barang tu kat sini jer...
sebbelum ni hantar guna USPS..selamat dari sana sampai sini..tapi sebab nak hantar barang ada harga sikit tu yng gundah gulana tu.

ANA-- hamboi main contest haper tu dpt jam tgn Roscani lagi...dapat free takpe lagi kalau hilang, tapi tetap sakit jugak kan??
Lagilah yg berbeli.

iLLa said...

yer eh??aku biasa guna yg ada tracking number jek..

kalo sampai kt pos laju lama laa sket masa dia dlm 10 ari..

Popular Posts