Tuesday, October 5, 2010

LaGi2 PaSaL BuDaK Ni ....!!

Alololololo...menangis pulak bila nak snap gambar.Sebab apa?? Sebab dia yang nak pegang camera...dia tak kasik mama dia yang ambik gambar, bertuah punya anak!



Benornya nak tunjuk..Umar baru dapat hadiah tractor kuning tu.Papanya sibuk nak menjantankan anak bujang kenit ni.Eloklah..sodoklah mana-mana yang patut!


Masa ni baru nak senyum...sebab papa tengah call dia! Rambut dia sungguh merimaskan.


Hah! ini kegemaran dia...kalau mama dia sibuk nak masak, dia pun sama jugak.Tetiap malam mak nak kena kemas kuali periuk belanga sepahan budak kecik ni.
Kadang ada yang sampai kat depan porch kereta.Haih...malu kalau ada jiran yang nampak.Nanti depa ingat mak ni mengamuk baling kuali periuk bagai!



Masak nak...jangan tak masak!

Haaaa..siap pun Umar Zidan masak! Dia masak telur goreng berkicap ajer malam tadi.


Dah lepas masak...apa lagi?? Makan je lah!

Malam tadi ada tragedi lagi..pukul 10 lebih..waktu kami semua dah bergolek2 atas katil..si Umar Zidan ni buat onar poopoo pulak!So kenalah bawak pi cuci kat bawah kan....lepas dia keluar toilet..tak nyempat2 ku nak pakaikan tuala dah berlari nak naik tangga.
Tragedinya...dia telah tergelincir di tangga dan tertumus bibir kat tangga.Apalagi..berjujuran lah darah mengalir..mana taknya, pecah dah bibir bawahnya, selamat tak patah gigi!
OOOohhhh!! geramnya peel anak jantan ni.
Ada tak anak orang lain pecah bibir 3 kali berturut2...Sabtu, Ahad & Isnin???
Cakap sini kalau ada apa2 petua nak slow down kan sikit ke aktifan anak jantan kecik gini.




* mak ni pikir tak nak kasik makan jer....biar dia low energy..hikhikhik*


2 comments:

Jiejah @ Iza said...

oowwhhhh ini hero mmg sehebat adam.
adam masa nak membesar mmg memberi tekanan jiwa pada mummynya huhuhu
x de obat ok ammi , masa jek yg leh mengubati haaha

ammi said...

iyelah...mak ni tak larat benor sebab tu rasa Umar tu aktif sangat!
Cepatlah besar!!

Popular Posts