Wednesday, January 14, 2009

DaH 28 WeeKs Tau!!

huhuhuhuu!!
sedar tak sedar....dah masuk trimester ke-3 minggu ni...
Semalam pegi monthly check up di Klinik Noor Hajar, berat semalam cuma 54.5kg gained 1.5kg only. So, total weight gained 5.5kg @ 7 Month of my pregnancy. Tak banyak kan..?? sikit benor la..
Doktor ukur perutku guna tali tape tailor tu ye...dia kata ikut ukuran perutku it's about 26wks punya ukuran. So, dia kata .."kecik yer perut awak". Iye lah..saya tak besar mana pun..Saiz M sahaja.

Bila scan....haaa, anakku dalam perut tu tengah posing mengangkang menampakkan 'anu' nya.. doktor pun cakap "haaaa, nampak dah..ini (sambil tunjuk kat screen) dia punya punai"..Che Am tak sesabar nak tengok..nampak tangan,kaki, kepala dok bawah, uri ada kat atas, ukur panjang kaki baby, ukur kepala baby & ukur badan baby!
Mengikut kiraan komputer scan doktor tu..saiz anakku biasa & mengikut spesifikasi SIRIM(akekekeke..ada ker) maksudnya taklah kecik benor..cuma kurang 4 hari jer.
EDD ikut LMP 5/4 tapi ikut scan jadi 9/4..ok lah tu...average EDD ku dari 5/4/09 sampai 12/4/09, within that date anakku keluar lah..InsyaAllah!

Tak lama dah...tunggu!!

1 comment:

luv_ma said...

bestnyaaa time scan nih..tgok bby sehat ke dak:)tumpang happy kak.take a gud care,dh masuk step 3.

Popular Posts