Tuesday, February 28, 2012

JaLaN2 TiDaK SeMuDaH DuLu

Assalam all...
Hari minggu yang lepas...
Encik Am ajak jalan-jalan bawak anak-anak pegi mall...
Mak malas nak ajak pi mall yang besar2 sebab tau dah..takde yang best melainkan menghabiskan duit jer plus anak2 semakin tidak mudah di urus seperti dahulu kala.
Umar Zidan akan timbul satu perangai yang tak makan nasihat kalau berada di tempat2 awam..bahasa pasornya senang cerita >>degil!!
It's not a doa...nak berdoa kena ada adab baru termakbul..cuma itulah perkataan yang sesuai untuk menggambarkan cerita sebenarnya!
Mak jenis tak suka nak memuji anak meninggi langit but then anak mak cam tu jugak..cuma doa mak..berubah lah menjadi yang lebih matang wahai anak-anakku! Waaaaa...meleret karangan blog mak dah.

Kami cuma pegi Plaza Masalam Seksyen 9 tu jer pun...tujuan utama..Encik Am nak adjust apa ntah dia punya RayBan plus nak hantor PSP mak pegi bengkel.Langsung corrupt software PSP mak..ntah sentap kenapa pun tak tau..bila ON dah gelap jer screennya!! Adakah yang membuat jahat?? Idaklah ku tahu..sementara masih ada warranty..hantorkan ajer.

Dah sampai sana....mak meessstttii singgah Reject Shop..suka aku!! Tapi end up keluar dengan perasaan yang sedikit marah & sedikit sakit hati ngan anak2..
Umar memang lasak..lasak sambil bergurau2 dengan Feesa, Feesa pulak mak tegah tak nak dengar jugak.Akhirnya ...ambik kau!! Umar sudah gigit vontot dia!! Maka melalak-lalak lah si Feesa..
huwaaaaa...sakitnya hati aku!! Duk..duk..duk!! Rasa nak ikat jer budak Umar ni...then tampal mulut Feesa ngan selotape besor..sebab nangis dalam kedai kuat2!! Samdollll betul!!




Apalagi..tinggalkan aje lah budak menangis tu dalam kedai ngan bapak dia...sorong lah budak berdua ni main kereta henjut ni.Sakit hati punya pasal..takde ku masukkan duit..korang henjutkan lah sendiri..lagi2 Umar Zidan.
Hamzah pun..dah boleh tahan lasak la ni...kalau tak keluarkan dari stroller mau menojah-nojah kaki jugak..
Sila la tengok...free style dia bawak kete tu..selamat tak gerak!




Kejap duduk..kejap bangun..kejap tunduk!



Dalam sakit2 hati..mak sempat gak sopping...
sopping bantal sofa...buat budak2 ni golek2, jadik lah.
Selamat encik Am sangat memahami...kah kah kah..mak gores dan menang kad ATM dia!!

2 comments:

Jiejah @ Iza said...

sama lah mi , adam yg dah 7thn tu pun kalau x kene gaya asyik buat mak dia punya darah go upstairs hahaha.
adeel plak kalau berdukung so far ok lg tp bab makan bisa amukan kalau x bg ..sudahnya mkn pun x tenang huhuhu bertabah lah tunggu anak² besar & behave ..akankah ?? ekekeke

ammi said...

lama lagilah jawabnya..lepas yang kenit ni besar sikit..lagilah mak pening

Popular Posts