Tuesday, December 28, 2010

AlMosT 30 Wks !!

Diam tak diam..my pregnancy dah nak masuk 30wks pun. Alhamdulillah segalanya baik-baik belaka.

Cuma pagi tadi masa check up....saya dapat jumpa doktor tempelan kat klinik tempat biasa saya check up tu, mengada weh doktor ni.Nak suruh kita minum air glukos pulak hari Jumaat nanti
Benornya masa last check up memang doktor suruh datang semula esoknya untuk minum glukos..tapi saya sangat tidak berkenan kena minum air glukos, bila doktor tanya tadi, saya cakaplah saya lupa itu hari.
Bencik, bencikbencik..dia paksa jugak datang hari Jumaat nanti!!
dia kata berat saya naik sangat....pooodahhh!
Baru naik 6.5kg selama 7 bulan ni..takkan ler naik mendadak namanya..takkan pulak saya nak naik 4 kilo jer sampai bersalin nanti..>>??
berapa kilo pulak berat anak dalam perut ni kelak>>
eeeeeiiiii...bencik tau.

Pagi tadi doktor mengada tu scan kejap jer..buat penat selak baju & baring jer....dia cuma nengok jantung baby..baru nampak baby nak lambai2 mama dia..dia dah cabut scanner tu..
geramnya haku kat doktor ni.Malas jumpa ko lagi.

3 comments:

Jiejah @ Iza said...

ammi
doktor demc ker ?
selalunya diorg ok , scan lamaaaa sampai kita puas tgk bebi hihihi.

saya masa awal² tu dah minum air gula/glucos ..layannnn .

ammi said...

bukan..ini kat klinik yg memang check up monthly tu, 1st time jumpa doktor ni..mencik betul.Next check up baru pegi DEMC, ammi dah buat appointment pun..22/1

Nieza Ishak said...

huhuhuhu ..... mmg ko sakit hati bangat la tue ...

Popular Posts