Friday, March 5, 2010

CuTi2 AnAK BeRaNaK !!

Hai! Masa ni dah nak sampai, Hero kecik pun dah bangun tidur, selamat dia duduk aje sepanjang perjalanan.Good boy Umar! Kami ke Teluk Batik.

Chalet kami yang bawah sekali belah kiri tu..cantik kan..hehehehe luaran sahaja okkey! Jangan tertipu.Kat belakang tu penuh cik monkey!

Photo keluarga bahagia mandi laut.Sangat best pantai ni sampai saya pun tertarik nak mandi, selalu saya tak minat nak mandi laut. sampai terlupa yang saya cuma bawak tudung sehelai, habis basah kuyup.

The next day, early in the morning, jalan2 cari sarapan.

Ooohh..anak dara yang nakal....sian atuk..dia sajer nak rosakkan gambar katanya!




Am jumpa sotong masa tenagh mandi laut pagi tu..so saya suruh buat kolam kecil untuk simpan dia. Tapi akhirnya ...,Am lepaskan jugak ke laut.Nampak tak???


Love this photo!




OTW balik ke Shah Alam, kami singgah makan di sini, terletak di tanjung Karang ker K selangor..sebab dalam 3-4 km lagi dah nak sampai Jambatan Kuala Selangor tu menuju ke Klang, so gerai ni sebelah kiri jalan. Makan nasi ambeng (masakan Jawa)..phhuuuhh..sedap giler!1 Harus cuba bagi sesiapa yang lalu sana. Air Limau Asam Boi tu pun sungguh la menyejukkan tekak yang kering kontang tima panas2 tu.




Harga pulak sangat murah, kami order 2 pinggan nasi ambeng + 1 soto dan 3 minuman. Cuma RM15 sahaja.

Lepas dah isi perut..teruskan perjalan ke Kuala Selangor...tunggu cerita di sana pulak yer!

2 comments:

eynda said...

Bestnyer berendam dlm laut panas2 ni...

aNa SuZaNa said...

sah2 mu lalu kampung mak abah aku masa tu

Popular Posts