Friday, July 10, 2009

KeMpEn BerjIMat cErMaT !!

Hua...hua..hua...
kempen di atas ditujukan khas buat diri saya sendiri. Sebab apa???
Sebab dari berjimat cermat ni saya dapat beli barang idaman saya.
Menjadikah kempen ini kepada saya??
HHHmmm....setakat ni, banyak keinginan yang lebih kepada buang duit sajork setelah di pikirkan pikirkan dapat di atasi. Kalau selalu, tak payah dok pikir..., sauk jer..sekarang no more!
Kena tukar cara berbelanja! Kenalah smart shopping & save for the balance kaedahnya!
Kenapa jadi macam ni...?? Sebenarnya...pada zaman dahulu kala...saya adalah orang yang sangat sayangkan duit saya, malah duit suami saya! wakakakaa (ayat tak boleh blah!)
Tapi sekarang...dunia menjadikan saya rakus dan alpa, saya rasa..saya dah jauh terpesong! Saya tak macam dulu lagi, mulai sekarang..seharusnya saya mulai sedar, yang Allah sedang menduga saya dengan nikmatNya!
Maka...ingatlah banyak banyak pada orang yang lebih susah daripada saya..lebihkan lah bersedekah..(oh! saya jarang menghulur wang pada orang yang meminta..tapi jarang pulak nampak orang orang ini sekarang).
Muhasabah diri..untuk diri sendiri!!

7 comments:

dianaibrahimali said...

aku pun sdg berjimat cermat....bl yg perlu jer....sll aku belek2 bj arissa....byknya....yg x pakai lg pun jgn ckp byknya....sayangnya dui keluar....so....dah almost 2 mths aku berjimat cermat...aku rs tenang sgt...sbb bila dah muhasabah diri....kita blh fikir dgn baik sblm buat sebrg keputusan....mcm cth nak beli baju lah yg penting sekali.....nant aku nak buat n3 mcm nih gak...

ammi said...

aku dah agak dah...mesti mu yang reply>ekekekeke.. Sama sama lah kita memperingati sesama kita!

neisya said...

ye ke ni???


hihi

eynda said...

Nasib baik baca entry ni hari ni....sebab esok nak pi shopping hehe...tak laaa...window shopping jek... :-p

-iLLa- said...

samalaa kiter tgh bjimat cermat..lg2 nk raya neh..baju melayu utk 3heroes tuh x tempah2 lgik..kain pun x blik lagik..daku nih xper laa bli baju sia jek..ekekek

ammi said...

huhuhu..
korang..kita ni adalah ..dah lebih spent dari saving..sebab tu lah..macam baru terngadah!!
cheh ayat!!

ammi said...

huhuhu..
korang..kita ni adalah ..dah lebih spent dari saving..sebab tu lah..macam baru terngadah!!
cheh ayat!!

Popular Posts