Thursday, July 23, 2009

JgN MuNtAh OkkEyy!!

huhuhuu..ini cerita lama sebenarnya..tapi tak pernah cerita lagi kat orang..
berlaku time ku pantang hari tu...
mak datang hari hari tolong masakakn lauk makan tengah hari seperti biasa..
kat rumah kami yang usang tu..kalau dapur berasap setiap hari..bila orang dah takde.."si makhluk" ni akan datang kemudian..checking kat dapur apa yang tinggal...kalau dapur bersih..dia masuk mai dalam..entah ikut celah mana?
Suatu pagi ..selepas mandi...
macam biasa, nak makan breakfast ni..makan roti jer ..tapi Roti Gardenia butter scotch tau..bila bukak tengok..heeiii ada pulak yang di tinggalkan Feesa ..tak habis makan, membazir tau..dah lah mahal roti ni.
haku pun makan lah...tak nak membazir..aiiikkk ada 2 keping pulak tu...ngades betul anak ni!
Sekali tu Am pun join sekali breakfast..sekali dia tengok...laaaa....plastik roti ni kenapa berlobang???
dah kena gigit tikus!!!
Aku pulak...macam kejung jap atas kerusi tu...sebab dah telan saki baki gigitan si Chek Ti tu...."&*&(*(^*(^(*&(*798498HJKHGFTUIGjhbjsdjedhbf%^&^* sungguh!!!!
Am : mama dah makan ker roti tu?
Aku : (dengan nada nak menangis) laaaaa...iye lah, ingatkan picha makan tak habis
Am : berapa keping ?
Aku : 2 keping
Am : La....tak nengok ker.....
Aku : hheeeiii..mana lah orang tau..dah makan dah la...(haku macam nak angin la kan)
dah memang tak perasan...
selamat tak mati aku selepas selapas itu...
adoi la...malang sungguh nasib aku...sebelum ni , aku pernah terminum air yang ada jentik jentik...siap bancuh jadi air oren lagi!!
Selamat jugak antibody haku ni gagah perkasa melawan segala %&^&^ cinabeng gila babas tu semua!!!
huhuhuhu......

6 comments:

eynda said...

Kesian ada...nak gelak pun ada....boleh bayang muka Mi masa kejung tu hehe....susah kan rumah bertanah...nasib malam cik Ti datang menumpang....rumah akak nanti harap2 takde la yg datang nak buat rumah sewa hehe...nasib baik takde jadi apa-apa...takut jugak makan sisa binatang cam tu....

neisya said...

haha...ko ni la mi....mcm2....lenkali jangan makan bekas anak(nnt melawan tau)...

benarnya pasai ni la kot...takut bukan bekas anak...tp bekas cik t...pasni...melawan la cik t tu ngan mi....kekekeke

Some1...somewhere...somehow... said...

wakaka Mi...ko sama jer ngan adik aku...dh la nama adik aku DORA..sama nama ngan racun tikus..

dh citer pasal tikus ni...korang jgn x tau...bilis2 kt giant tu...sayur mayur segala...mlm2 cik T kan main bermain..berenang kuak lentang...terjun tiruk...summersault bagai!!!

ammi said...

eynda : hadoi la..baru perasan yg chek ti tu "BINATANG"..macam jahat kan bunyiknya..

Neisya : ku ni memang macam macam dah telan..kebal agaknya!wakakakaka

Yra : Huh...memang dasar menyudahkan manusia..weh jgn dikutuk kawan kongsi makan ku itu..adeh laaa..

rizan&suzana said...

bkn nak muntah..tp nak gelakkkkk..kahkahkah..lawakkkkkkk..

ammi..
bg akaun no nnti kat sms ekk..

eynda said...

Mi...binatang la kan...haiwan?? Adoi la...akak ni kekadang kekurangan ayat nak guna...apa yg ingat je tulis kekekeke....

Popular Posts