Monday, March 19, 2012

PLaStEr FuN HOuSe!!

Salam all..
ini cerita Khamis yang lepas..sempena cuti sekolah mak tak berkesempatan nak bawak anak debab mak si Feesa jalan2, so hari tu mak bawak dia pegi office dan selepas tu cabut ker Empire Shopping Gallery.
Apa kita buat di sana together-gether ngan anak dara??
Ahhaaaa....
masuk lift tekan tingkat 2..kami sampai di sini >>> Plaster Fun House!Tempat ini ialah tempat untuk anak-anak atau orang dewasa pun boleh join jugak..untuk painting clay.Kat kedai tu ada macam2 bentuk clay yang kita boleh pilih, bayar & pilih tempat duduk.Nanti dia sediakan semua cat dan bolehlah mulakan aktiviti.
Nak makan minum pun boleh(bayor ler) , sebab kedai ni berkonsepkan cafe..tempat yang paling best untuk habiskan masa dengan anak-anak (yang dah besar & behave) sambil mencungkil kreativiti mereka.OOhhh..lepas ni nak pegi lagi..sebab mak pun nak panting clay jugak.

Feesa pilih sebuah clay berbentuk star, harganya RM11.90


Let's start the painting job!
Budak ni mula-mula cam takut2 nak cat, asik tanya,boleh ker kaler ni..cantik ker kaler ni??
Haaaiiihhh taram aje lah!Ini cafenya..nak makan & minum pon boleh..tapi mak malas..kang tumpah segala.


Kat rak tu penuh dengan bermacam design clay, nak pemandangan ada, nak binatang,kereta, kapal terbang, angry bird,kuda semua ada...pilih jer.

Nampak tu...ada website dia..bolehlah you all terjah web dia..
www.plasterfunhouse.com

Lepas kita dah siap paint semuanya..bagi kat assistant kedai tu hasil kerja kita untuk di keringkan dan di syelek.Lepas tu kalau nak letak gold dust pun boleh.
Itu Feesa punya..sedang di keringkan.

Sapu gold dust.... okey dah siap..apalagi baliklah!
Yang ini boleh di gantung di dinding.
Hmmm..lupa pulak nak snap gambar yang dah siap tu.
No comments:

Popular Posts