Monday, January 17, 2011

BeLaNjA AnAk MaSuK SeKoLaH !!


Sesungguhnya...
nak kena buat peringatan jugak kat blog ni.
belanja nak masukkan anak ke alam persekolahan memakan belanja yang besar!
Budget saya untuk Nafeesa masuk tahun 1 (2011) ini ialah RM700/=
dengan harapan masihlah berbaki (below budget) duit itu..
tetapi hampa belaka bila semuanya within the budget malah ngam-ngam sahaja.

So, kena ambik ikhtibar..sebab next year jugak saya jangkakan budget masuk persekolah Nafeesa akan memakan amount yang sama.
So, kena prepare the budget sejak awal tahun lagi..seperti saya menyediakan budget hari raya yang bakal menjelma.(kakakakaka...lama lagi tu)

Anak dah nak masuk 3...silap bajet, makan nasi jer kami anak beranak nanti.
Tak mau tau...!!
Ini baru sorang anak masuk sekolah...belum 2-3 orang lagi..ada sorang kenalan tu...anaknya ada 5 orang bersekolah, berderet ngko..
Tadika 5thn, Tadika 6thn, Darjah 1, Darjah 2 & Darjah 5!Habis 2.5k katanya..
syukur !!! rezekinya lebih..kalau ambe lohh!!

2 comments:

Lady Lavender said...

tu baru sorang yea..boleh tahan jugak tu. saya tak merasa tengok anak2 pakai uniform sekolah :-(

ammi said...

Hai Lady Lavender...
takkan tak balik sini kot???

Popular Posts