Monday, December 28, 2009

CriStMaS DaY - OU !!

Hari Jumaat, bersamaan Hari Krimas tu, kami jalan jalan ke OU, tapi dah petang pun. nak pukul 6 lebih. Sebab kat umah takde buat apa, perut pulak asik melapar...dalam kepala hotak nak makan cheezy2 food dan burger.(wahhh..kenapakah itu?)

Puaslah dok search dalam internet The Best Burger in KL, rata rata ntah kat mana mana, Ampang lah, kat Melaka pun ada..aiyyaakkk! manyak jauh ooo...yang lain lain ku tau jugak...kat Seremban, pernah pegi makan sekali, burger dia besar dan mervellous!Tapi takkan nak pegi Seremban sebab nak makan burger punye pasal.

So, kami telah menanamkan iktikad untuk makan di Carl's Jr sahaja, lokasi OU. Tapi penuhlah cabarannya, takpe...mengidam (haiih) punya pasal..ku turutkan jua!
Cabaran pertama : Nak cari parking punyalah susah, berpusing 3-4 kali baru dapat. So lega
Cabaran kedua : Bila dah sampai, nak pegi carik ATM machine pulak, duit memang ada 30 hengget jer (suka betul buat peel gini), carik sana sini semua Out of Service, akhirnya dapatlah jugak.
Cabaran ketiga : Bila dah order..kami pun makanlah..cadang nak lepak lama sikit, makan2 dan relax, tapi si Feesa telah keluar isi perut atas dulang yang ku letak fries (adalah sangat *^^%^%^&)
Cabaran keempat : Si Umar Zidan jugak...dah buat "majlis"...malah terlebih sudah sampai terkeluar dari diapers hingga melimpah ruah ke baju dan terus kena di baby chair (adalah jugak sangat ^&^%$%^)

GGRrrrrrr....aku adalah sangat tension nak sewel....terus lap lap apa yang patut, alaskan stroller ngan tisu banyak2 dan stroll the boy to the toilet.
Sampai kat toilet, selamat ada toilet khas untuk nappy changing, so kami anak beranak sekali masuk dalam toilet tu, dengan tak bawak baju sparenya, bila nak terkena ni, tak ulak ku bawak baju spare, selalu tu ada jer. Tapi dalam beg tu ada baju yang dah Umar pakai last week kot (nampak betul mak pemalas, baju kotor last week pun tak keluar beg lagi) dan satu jaket, so pakai je lah seluar dan jaket tu.
Kelam kabut punya pasal, nak keluar toilet tu sampai tertinggal hanbag mama...nasib baik acik Indon cleaner tu beritahu.

So, dah selesai aksi kelam kabut...kami pun jalan jalan cuci mata.....
Ternamak butik Coach, hati ni gatal gatal nak masuk....sebab nampak ramai dalam tu, selalu tak nak masuk, segan aiiihh..kami ni orang selekeh jer. Tapi takde rezeki jugak..dah sampai betul2 depan pintu...
anak aku si Nafeesa ni pulak pi pijak sandal bapak dia...lansung terputus ngko. Lepas tu ku pikir..nak masuk ke undur..so haku undur je lah kan...

wwaaaaaaaaaaaaa!!!!!! tensionnya haku....satu satu halnya.So papa dia lepak la kejap kat kerusi2 rehat sebelah butik tu.Haku pun dah tawar hati dan tak masuk pun. Sesambil si Am melepak, ku pun masuk butik DKNY kat belakang tu...tertengok beg yang pernah ku masukkan dalam wish list hanbag ku itu...harganya ialah RM1188...walla....boleh tidur kat Redang 4H3M.Tapi sajer jer menengok kan........tak salah!

Walaupun Am dengan sandal putusnya itu, kami masih berlegar2 sambil mencari kedai selipar yang terdekat, heran haku takde pulak ku nampak kedai BATA yang dekat, lakiku kata dia ok jer..nanti balik gam lah yang tercabut (actually, bukan putus) tu. Tapi..takkan aku nak nengok laki haku berselipar tak senonoh sedangkan haku berwedges Clarks, anak bersandal Nike.
huhuhuhu! Cariklah Studio R..beli lah sandal buat alas kaki..mahal ngko...42 hengget.itupun 40% off.Asal ada sudah..

Panjang betul karangan ku, end up memang tak beli apa apa..kami keluar OU pukul 10.30 malam. Kekekekekeek!

*yang best bawak kamera tapi tak bawak battery*

2 comments:

Ina said...

Grr..Punyelah Sadis Cerita

Some1...somewhere...somehow... said...

aduhai mak andeh..ekekekeke

Popular Posts