Wednesday, October 7, 2009

KaDaNgKaLa Ku TeRpikiR.....

nak berhenti kerja & duduk di rumah menjaga anak...
tapi waktu lain pulak....
alangkah seronoknya berada di pejabat tanpa anak anak & membuat di kerja rumah...

Adakala ku terpikir....
alangkah bahagianya dapat bangun lambat dan tak terikat dengan due date kerja...
tapi kadang kadang bila pikir balik akhir bulan orang lain dapat gaji..sah sah aku tak dapat gaji kalau aku tak bekerja...

apa kata kalau aku tak pergi kerja tapi aku buat kerja...
yang ada dalam kepala ni...ntah kenapa..aku percaya sangat yang aku ada talent mengurut!
Kalau talent mengarut tu dah sah sah aku queen nya...ini mengurut...
aku mimpi la..mimpi tu cakap aku ada talent mengurut!

Lama dah aku percaya aku boleh mengurut...tapi tak pegi belajar je lagi...
haruskah aku menukar profession menjadi tukang urut???
Bukan tukang urut yang half naked tu yer...maunya pendek umur aku kalau gitu.
Wait & see laa...aku nak kena bertapa!

4 comments:

aNa SuZaNa said...

mu ni mcm adik mak aku..tp dia sakit sebulan sblm dpt "alamat" dlm mimpi yg dia boleh mengurut...hihihi..so skrg mmg dia jd tukang urut yg b4 ni tatau pape pun..

Some1...somewhere...somehow... said...

letih gak jd tukang urut...

ammi said...

haaaa...kan...
aku ada keturunan.sebab tu kot!

shabiela said...

biar betik? nk tukar profesion ker?

Popular Posts