Wednesday, February 11, 2009

32wKs cHeCk Up!!

haaallllllllllloooooo.....,
semalam ke klinik untuk monthly check up...dah 32 wks rupanya..
tapi semalam, doktor tak scan pulak sebab lepas ni akan buat check up lagi another 3 weeks.
Ikut tali tape doktor...dia ukur perutku ni kecik..makanya anakku nanti bersaiz "S" je gamaknya...jangan harap nak dapat anak super "boom boom".
Tapi elok jugak...tak payah nak teran susah susah kot... macam Feesa dulu cuma 2.55kg jer masa lahir. La..ni dah 19.6kg...a bit "boom boom" sampai ada hati nak kuruskan badan katanya!! hehehehehe...
so beratku semalam naik 1.5kg = total 56.5kg...total weight gained 7.5kg @ 8 months old pregnancy!
Sekarang jugak tengah belajar minum susu tepung at least segelas sehari..sebenarnya untuk ibu mengandung, keperluannya adalah 3 gelas sehari. Tapi jadilah kan..dari tak ada...
Cadangnya pada minggu ke - 37 nanti nak pegi buat 1st check up kat Pusrawi, Kota Damansara untuk booked tempat bersalin sekali. eerrr...ku nak bersalin kat situ jer ker??? eeeiii.., macam tak rasa nak bersalin la pulak...hhhmmm, pegi aje lah..maleh dah nak pikir..kalau tak bersalin jer kat mana mana. Boleh ker??

3 comments:

Nieza Ishak said...

MI, dekat yooo dgn umah nieza ... bersalin nanti ifm la naaa

luv_ma said...

pekabar kak?
moga selamat ya semua:)

ammi said...

InsyaAllah..kalau dah bersalin mesti inform kawan kawan..

MA...akak mu ni sihat jer.

Popular Posts