Monday, April 13, 2015

Shopping Dengan iHerb.com

Assalamualaikum semua,
lama tak menulis....hari ni rasa bersemangat nak cerita kisah baru, kisah membeli produk Bath & Beauty daripada sebuah website ini  iHerb.com. Lagi best harga barang murah dan charge penghantaran yang agak murah mereka offer untuk pembeli, bayangkan saya order 13 items dengan khidmat DHL Express yang cuma ambik masa 4 hari sahaja dari USA ke Malaysia dan dikenakan bayaran $11.40 sahaja.Murah dan cepat!

Jom nak kongsi apa yang saya dah beli.

Ini ialah rangkaian toner daripada Thayers, seorang kawan yang kenalkan saya dengan produk ini pada mulanya, beliau beli semasa lawatan ke USA hujung tahun 2014. Beliau beli yang warna kuning tu (Lemon), bau dia memang segar dan yang paling best toner ni cepat meresap dalam kulit dan takde effect melekit-lekit pada kulit. Salah satu sebab saya tak suka toner sebab bau yang tak best dan kemudian ada rasa lekit-lekit kesat lepas guna, nyampah sangat. Tapi yang ini memang best, best seller in town you all...orang kita pun dah ramai yang tahu dan guna toner ini...dan kini semakin dikenali. 

So chart ni korang boleh lah buat pilihan ikut kesesuian kulit masing-masing.
So far aku beli hat yang Rose petal tu, anti wrinkle maklum...hahah!



Nubian Heritage - African Black Soap
Yang ini jugak best seller item, digunakan utuk mandi dan boleh juga dijadikan sabun muka. Terbaik untuk menghilangkan jerawat dan sesuai untuk mereka yang punya masalah kulit macam eczema, sabun ni tak mengeringkan kulit sebab kandungan oat,aloe dan Vit E tu. Ini untuk anak buah aku yang memang kena eczema teruk satu badan.
Meh baca testimoni pengguna :

Items 101-105 of 2813 total
Helpful for reducing acne
1 person found the following review helpful
Posted by 5001803721430653456 on Aug 10, 2014
I have finished up a whole bar of this soap and have just reordered more. I was skeptical 




















































as to 
how something so cheap could help me with my chest and back acne. I'm definitely 






































glad I gave
 it ago because I can see a resounding difference. You won't see much in the
























first two weeks of use,
 but be patient and keep using it because soon after that, your acne 











will slowly reduce! I couldn't be
 happier that such an affordable item has made such a

































difference for me.

the best thing for bodywash
2 people found the following review helpful
Posted by sav430 on Jul 02, 2012
After trying it out we now use this exclusively for body&face washing. It seems to 'cause less















































drying
 than the other soaps and I've experienced a lot less problems with my skin. It even




































killed the acne on 
my shoulders. It's cheap so everytime we order, we buy some extras to 
























be used as gifts. However it
 isn't as perfect for repeated hand washing 'cause it is soap.



















Soap does dry your skin a bit and
 obviously you have to wash your hands more often than

your other areas if you're doing a lot of
 cleaning or messy work. For that purpose we ended









up using a professional product
(used in big kitchens, garages etc.) which isn't very natural 
or cheap. Until we have to move again this will be used for our hand washing too 'cause
this is also the best SOAP for hand washing.
















Ada lagi produk lain yang saya beli kali ni...okey yang ini pulak.
Pernah tau tak apa benda ni? Kalau kat farmasi tempat saya kerja ni, produk ni memang selalu orang cari cuma kat sini tak banyak pengeluar yang keluarkan produk ni lagi2 dalam bentuk minyak macam ni. Orang cakap pakai minyak ni waktu malam sebelum nak tidur kat muka untuk bagi muka nakpak cerah.
Meh tengok apa ada dalam botol ni.
  • Contains natural Retinol Acid (Vitamin A)
  • Well sought after for helping to replenish and restore mature or sun-exposed skin
  • Organically grown and cold pressed
A rich, amber colored oil from the ripened fruit of the rose known as hips. Contains natural Retinol Acid (Vitamin A) and is well sought after for helping to replenish and restore mature or sun-exposed skin.
Kemudian cemana nak guna pulak ?
Apply 2-3 drops onto fingertips and massage into cleansed, dry skin. Also can be used as a general body oil or a nourishing hair and scalp massage.
Bahan-bahan kandungannya ?
Organic Rosa Mosqueta (Rose Hip) Seed Oil (99.5%), Tocopherol (Vitamin E) antioxidant to preserve the freshness of the oil.
Jom baca review
Love it
Posted by Mrsfireball on Aug 17, 2014
Best oil ever. I like it being light and even oily face can use for nighttime. I would apply quite
generously after a deep cleansing clay mask. Save money on hydrating mask. :)
The Best
Posted by MirrorAvenue on Dec 09, 2014
I bought it to try out rosehip oil on my skin, I was not expecting much from it and was 
pleasantly surprised. My skin tone is definitely more even and so far no dry patches
(always get those in winter). I am not entirely sure, but I thing my skin is not as oily as it
 was before (wishful thinking?). It instantly become a staple in my evening skincare routine.
 5 drops of it is enough for my whole face so the bottle is certainly going to last for a 










































quite long time.


Okey, sebenarnya saya ada gak beli lebih maklum bila kita beli sekali banyak dapat harga murah sikit dan shipping pun jadi lebih murah. Kalau ada yang berminat nak beli, tengok kat posting lepas ni yer. Dan bagi sesiapa yang nak beli kat website iHerb.com. ni pun boleh, masukkan kupon saya iaitu CKQ802, so nanti untuk pembelian anda yang pertama dapat less $10 untuk pembelian melebihi $40.


16 comments:

~miRaiEsNoWpiNkbLOg~ said...

Salam.. sy baru first time beli dgn iherb. Sy order supplement vitamin c now food tu. sepatutnya barang sampai harini. Tp td dpt call katanya farmasi kerajaan . (Chinese girl. Tak berapa jelas percakapannya) dia cakap tak boleh beli ubat or sebarang suppliment luar negara kalau tak register dgn malaysia. Then ada jgk dgr sebarang make up bagai pn x boleh. Dia ckp kalau beli lg lepas ni brg tu akan dirampas. Risau jgk sy. Skg tgh tunggu brg sy sampai dr DHL.

ammi said...

Saya memang tak beli suppliment, tapi memang ada dengar gak macam tu, Biro Farmasi tak lepaskan. Barang saya dah sampai semalam, order hari Jumaat semalam dah sampai..cepat betul.

~miRaiEsNoWpiNkbLOg~ said...

Hihi barang sy dah sampai tadi. Mmg lega sgt. Kalau brg bawah RM500 tak kena duti kastam kan? Lepas ni macam takut nak beli barang sbb takut dpt call dari diorang macam tu lagi lah. Tapi pd saya agak cpt jgk la brg sampai dalam 6 hari.

fird@Station said...

saya pun dapat call dari amoi cakap macam tu... warning call katanya, kalau order supplement lagi next time kena rampas. tapi memang saya cadang nak beli supplement arthritis untuk mak saya nanti, siap dah tanda kat wishlist lagi tu, huhu. rasanya, kalau parcel yang sampai kat kastam penang memang kemungkinan besar kena tahan even beli bawah RM 500 pun.

fird@Station said...
This comment has been removed by the author.
sapinah sapar said...

hi..barang saya da sampai td..saya pun dapat call gak tadi sama mcm yang ~miRaiEsNoWpiNkbLOg~

Anne sweet said...

hi...saya baru nak beli vit c dr iherbs takut la dpt call tu. kang beli agak2 kene rampas tak?huhu

Legasi Progresif said...

dah lama tak beli...rasanya nak repeat order lagi ..bulan disember selalu ada offer menarik.

Rosza Saiful said...

selalu shipping die berapa ye?

zieya ayub said...

ada nak beli lg dri iherb tak? nk tumpang huhu

Aleeza Hasan said...

Baru nak beli vit c tu...agak2 kene rampas x ye...tp its just vitamin kan...xkan la kene ade kelulusan jugak hmmm....

Aleeza Hasan said...

Baru nak beli vit c tu...agak2 kene rampas x ye...tp its just vitamin kan...xkan la kene ade kelulusan jugak hmmm....

ammi said...

saya tak pernah beli vitamin, ada yang kata kena rampas...tak tau nak cakap

caa said...

salam.nak tanya beli kat iherb ni takde kena tax kn? ade x sesiapa yang shopping kt iherb dlm tahun ni?huhu

Unknown said...

Sy baru nk beli vitamin kt iherb. Tp risau jgk takut kena tahan kt kastam. Tp tgk org jual vitamin dr usa kt dlm ig pn byk. Takde masalah kot..hmm

Nisa said...

Hi caa,baru-baru ni saya ade beli makeup brushes drpd iherb.kena tax ,mahal pulak tu. Dhl akn uruskan semua bila kena tahan dengan kastam trmasuk tolong bayarkan tax.hrga barangan x sampai rm500 tu sebenarnye bukan pengiraan sebenar.kalau beli dr usa ade freight charges yg kastam akn tambah sekali dengan harga order kite.contoh harge barang rm200.freight charges standard dr usa bagi kastam rm481.ini saye tau pun sebab sy soal siasat kastam cara diorg kira.so rm200+480=rm680 adalah total harga barang kita di mata kstam.n then nk tentukan nilai duti import/tax diorg akn tgok brg tu jenis ape,ade kod trtentu(tarif) utk setiap barang diimport.cthnye makeup brushes 5%.so diorg akn kira 5% from rm680 campur lg 6% drpd rm680,huhu.itu la jumlah tax yg kne byr kt kastam.kalo produk iherb lagi la diorg aim.tp pengiraan ni secara kasar,depends pada ape yg dhl declare dgn diorg.huhuhu

Popular Posts