Friday, February 19, 2016

Tiles / Jubin Rumah


Part 1 - cerita mencari tiles rumah yang berkenan di hati juga sepdan di poket.

Macam biasa kalau rumah tengah renovation mesti kita nak kena carik jugak sikit2 barang..macam aku, aku suka pilih barang sendiri dari biar kontraktor yang pilihkan. 
Rupanya kerja nak carik tiles pilihan hati ni pun penat jugak..saban minggu aku pegi kedai tiles sampai anak2 dah muak..aku rasa mau 20 kali aku pegi kedai tiles berbilang tempat.Huhu...tapi percayalah..ini ialah passion aku. Sejak aku sekolah aku suka buat plan rumah macam yang selalu aku sketch kan tu. Kiranya sekarang ni macam impian hampir terlaksana gitu.



 Masa mula2 nampak tiles ni, aku cam lompat2 nak sangat...sekalinya baru ku tau sekotak ada 6pcs dan coraknya adalah random.Aku tak jadi la nak beli, takut serabut pemandangan nanti, harga sekeping RM11.++ kat kedai Jubin Super Ceramic.


 Yang ini pun aku suka...tapi mahal..RM19.50/sekeping, waaa kuat jugak ingatan aku ni..masih boleh ingat harga tiles ni. 










ini pun cantik kan...yang ini dari Homepro. harganya tak berapa mahal, sekeping dalam RM5 lebih.

Ok, tunggu next entry ye.

1 comment:

syed ariff said...

Kedai mana ada jual ni? Dalam gambar ni kedai erea mana?

Popular Posts