Friday, November 7, 2008

AnTaRa KayA, PaNdaI & MiSkiN !

Last night, Mi & Feesa had a conversation before sleep. My Feesa asked me about what is "orang kaya" mama?
So I replied..."hhhmmmm..mama tak suka Feesa cerita pasal kaya-kaya, you must be orang pandai instead of to be orang kaya". Then I asked her the same question...what is "orang kaya" means to you"?
Then she replied... " orang kaya ni, dia banyak duit, kereta dia banyak, rumah dia besar, boleh beli macam-macam, duit dia banyak (again), rumah dia banyak"..bla..bla..bla..& everything banyak!!
Then I asked her another question..."kalau orang pandai tu apa pulak"???
She replied.." orang pandai ni dia pandai, (of coz la dear!) kerja dia gaji banyak...& bla, bla, bla.."
The best part, when I asked her.." kalau orang miskin tu apa pulak"???
She said..."orang miskin ni bapak dia sakit, mak dia sakit, anak dia kena cuci baju sendiri, kena lipat kain lepas tu mandi kat luar rumah"..wakakakaka..ini mesti sebab selalu tengok program "Bersamamu".

But this is the opinion from a 4 years old girl. Jangan ambik hati yer!!

3 comments:

eynda said...

Seronok sembang dengan budak-budak ni....imaginasi diaorg tinggi...lagi layan lagi banyak cerita keluar...bersangkut paut jadinyer....betapa kreatifnyer diaorg kan.... :-)

ammioneplusone said...

haaa...kan boleh comment tu.
Memang lah, masa ni jer pun boleh layan anak, layan kan jer la.

ammioneplusone said...
This comment has been removed by the author.

Popular Posts